Φ. Καραβίας: Εις βάρος της χώρας κάθε καθυστέρηση

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 20:14
UPD:20:17

Σε ομιλία του, στο πλαίσιο επίσκεψης της διοίκησης της Eurobank στη Θεσσαλία, ο κ. Καραβίας επεσήμανε ότι για να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις (φωτ. αρχείου).

«Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ πρόσθεσε ότι «αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε τώρα».

Σε ομιλία του, στο πλαίσιο επίσκεψης της διοίκησης της Eurobank στη Θεσσαλία, ο κ. Καραβίας επεσήμανε ότι για να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις.

  1. Ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. «Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες», πρόσθεσε.
  2. «Το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων», συνέχισε ο κ. Καραβίας.

«Έχω επανειλημμένα δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε εμάς ένα γερό επιχειρηματικό σχέδιο, βασισμένο σε μια καλή ιδέα, σε ρεαλιστικό business plan, με καλές προοπτικές και να μην βρούμε ένα τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε. Έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μέλλοντος», ανέφερε ο κ. Καραβίας και πρόσθεσε:

«Η δέσμη αυτή, καλύπτει κατ’ αρχάς τις πιο βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις. Περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες με προνομιακούς όρους».

Επίσκεψη της Διοίκησης της Eurobank στη Θεσσαλία

Επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζόμενους της  Eurobank , έχει η Διοίκηση και κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Τράπεζας κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (16 & 17 Φεβρουαρίου) και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Ιωάννου, και Θεόδωρος Καλαντώνης, οι Γενικοί Διευθυντές  κ.κ.  Ιάκωβος Γιαννακλής, Αθηνά Δεσύπρη και άλλα ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, θα επισκεφθούν καταστήματα Eurobank  και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και θα έχουν απευθείας επαφή με τα στελέχη του δικτύου στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Διοίκηση της Eurobank είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Διοίκησης, στα καταστήματά της δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη του δικτύου να ενημερωθούν και να συζητήσουν από κοντά με τα μέλη της Διοίκησης σχετικά με τη στρατηγική του Ομίλου για θέματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της πελατείας τους, όσο και ευρύτερα θέματα της οικονομίας και της τραπεζικής αγοράς. 

Σχολιασμένα