Μοσκοβισί: Ελάχιστα απομένουν για τη β' αξιολόγηση

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 15:51
UPD:16:20
INTIME NEWS/© European Union

Η παρουσία του ΔΝΤ είναι μία αναγκαιότητα για ορισμένα κράτη - μέλη, υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως Αθήνα και θεσμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «πολλά ζητήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί», ενώ «ελάχιστα απομένουν» προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση.

«Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή» συμπλήρωσε. «Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία για μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«Θέλουμε μία κατάσταση “win - win”, δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη» έσπευσε να προσθέσει και κατέστησε σαφές ότι «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

ΕΡΤ

Ερωτηθείς για τον χρόνο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν συνίσταται σ’ αυτό το ζήτημα και επανέλαβε πως «πρέπει να καταβληθούν ορισμένες προσπάθειες ακόμη» για να κλείσουμε τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και τα ενεργειακά.

Όσον αφορά την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι «η Επιτροπή πάντα προσπαθεί να έχει μία συλλογική θέση, η οποία θα εμπλέκει και το Ταμείου», ενώ πρόσθεσε ότι «η παρουσία του ΔΝΤ είναι μία αναγκαιότητα για ορισμένα κράτη - μέλη και μ’ αυτά τα δεδομένα, πρέπει να προχωρήσουμε».

naftemporiki.gr

Σχολιασμένα