Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για τη Socar

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 16:05
UPD:16:09
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανακοίνωση για την απόφαση της Socar να μην παρατείνει την εγγυητική, η οποία έληξε χθες - με αποτέλεσμα το «ναυάγιο» του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ - εξέδωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Socar και τη Snam (η ιταλική εταιρεία που θα αγόραζε το 17% από το ποσοστό των Αζέρων) για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

O τερματισμός των συζητήσεων οφείλεται στo αίτημα της Socar για απομείωση του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΕΛΠΕ ανακοινώνοει ότι η Αζερική εταιρεία SOCAR, με επιστολή της, η οποία παρελήφθη στις 30.11.2016, δήλωσε προς το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρείας την απόφασή της να μην παρατείνει την Απώτατη Ημερομηνία, μέχρι την οποία οι τρεις προαναφερόμενες εταιρείες είχαν ορίσει δια της από 21.12.2013 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών του ΔΕΣΦΑ, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, ως χρονικό όριο για την πλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων για την εκτέλεση της ανωτέρω αγοραπωλησίας. Ως Απώτατη Ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Νοεμβρίου 2016, η οποία και παρήλθε χωρίς να έχουν πληρωθεί όλες οι προαναφερόμενες αιρέσεις.

 

 

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ

Σχολιασμένα