Skip to main content

Πιστός στο ραντεβού του

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στην Ομόνοια και θα βρεθεί γι΄ άλλη μια φορά στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.

Το 2-0 στο Καραϊσκάκη στον πρώτο αγώνα των play off αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «ερυθρόλευκους». Στην αποψινή ρεβάνς στο ΓΣΠ της Λευκωσίας η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Ομόνοια (0-0) και για 20ή φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Παράλληλα οι Πειραιώτες έμειναν αήττητοι για 18ο σερί ματς σε προκριματικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Την τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν στις 3 Αυγούστου 2016 με το εκτός έδρας 1-0 από την ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά.

Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός δεν υποτίμησε την αντίπαλό του και παρότι έπαιξε πιο συντηρητικά σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης κι αν εξαιρέσει κανείς μια-δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί η εστία του Σα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα.

Αντίθετα η ομάδα που έχασε την πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν ο Ολυμπιακός με το τετ-α-τετ του Ραντζέλοβιτς στο 19΄ με το πλασέ του Σέρβου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση να περνά λίγο άουτ.

Καλύτερη στιγμή για την Ομόνοια στο διάστημα αυτό ήταν η φάση του 33ου λεπτού, όταν ο Σεμέδο έβαλε το πόδι του ενώ ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Σα ο Μπουτεάκ και απομάκρυνε τη μπάλα.

Στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης το ματς ήταν κακό ποιοτικά, αλλά μετά το 65΄ ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 67΄ με τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς.

Στο 82΄ ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κοντινό πλασέ του Μασούρα.