Skip to main content

Σύσκεψη υπό τον Π. Κουρουμπλή για τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας στο Ποικίλο Όρος

Με θέμα τον συντονισμό και την διαμόρφωση κοινής υποστηρικτικής γραμμής αντιμετώπισης τωνδιεκδικήσεων Ιερού Ναού της Μητρόπολης Λαμίας που αφορούν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις της Δυτικής Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή δημάρχων και φορέων της περιοχής και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων Υπουργείων.

Οι εκτάσεις είναι οικιστικές και δασικές περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου και ο κ. Κουρουμπλής, εν όψει του δικαστηρίου στις 4/10, ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε το Υπουργείο να είναι «σκληρά» στο πλευρό των δήμων και των κατοίκων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου κκ Αντρέας Παχατουρίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής κ. Χρήστος Γκάτσης, η Δασάρχης Αιγάλεω κυρία Ειρήνη Σούρα, ο Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Θεοδόσης Ψυχογιός, η Γενική Γραμματέας Χωροταξικού Σχεδιασμού κυρία Ρένα Κλαμπατσέα, δημοτικοί σύμβουλοι των τριών Δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ κ. Θεόδωρος Αρβανίτης  και νομικοί σύμβουλοι τόσο του ΥΠΕΣΔΑ όσο και των Δήμων.

Νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/9 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων (Περιβάλλοντος, Οικονομικών), της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και των νομικών και τεχνικών συμβούλων των Δήμων,  προκειμένου να διαμορφωθεί και τεκμηριωθεί η τελική θέση και γραμμή υποστήριξης του Δημοσίου και των Δήμων στη δίκη.