Skip to main content

Αναφορές για εκρήξεις στη Λβιβ

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές. 

Ο κυβερνήτης της πόλης Μακσόμ Κοζίτσκι έκανε λόγο για τέσσερις πυραυλικές επιθέσεις. Σε ανάρτησή του στο Telegram δήλωσε ότι πρόκειται για «προκαταρκτικές πληροφορίες», και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ο δήμαρχος της Λβιβ,  Άντρι Σάντοβι, ανέβασε τον αριθμό των επιθέσεων στις πέντε, προσθέτοντας ότι οι αρχές αναζητούν πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Νωρίτερα ο ανταποκριτής του BBC στην πόλη ανέφερε ότι στη Λβιβ ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις, και ότι στα σημεία των εκρήξεων υπάρχει καπνός. 

Την περασμένη εβδομάδα, η πόλη ανέφερε ότι αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι κρουζ καταστράφηκαν από αντιαεροπορικά πυρά.

«Είναι μια αξιοσημείωτη κλιμάκωση για τους ανθρώπους εδώ στη Λβιβ. Υπήρξε μια επίθεση στην άκρη της πόλης νωρίτερα στη σύγκρουση, σε μια παλιά αποθήκη πετρελαίου, και υπήρξαν πολλές ειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής, αλλά δεν έγιναν επιτυχείς επιθέσεις και καμία ζημιά – μέχρι σήμερα το πρωί. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς μας έχει χτυπήσει. Κάποιος από αυτόν τον καπνό προφανώς προέρχεται από περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, αλλά δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για το ποιος ήταν ο στόχος. Δεν γνωρίζουμε ότι αυτή ήταν μια ρωσική επίθεση, αλλά αυτή πρέπει να είναι η υπόθεση», ανέφερε ο Νταν Τζόνσον του BBC. 

naftemporiki.gr