Skip to main content

Εμφάνιση πρωταθλήτριας της Ίντερ στο Τορίνο

Η Ίντερ απάντησε με μεγάλο «διπλό» στο επίσης σπουδαίο «διπλό» της Νάπολι στο Μπέργκαμο νωρίτερα το βράδυ της Κυιακής και παραμένει προσκολλημένη στο τρένο του πρωταθλήματος .

Οι «Νερατζούρι» πήγαν στο Allianz Stadium για να τελειώσουν το θετικό σερί της Γιουβέντους μετά από δεκαέξι αγώνες, τα κατάφεραν νικώντας 1-0 και είναι στην τρίτη θέση (με παιχνίδι λιγότερο), ενώ η «Βέκια Σινιόρα» έχασε έδαφος.

Το Derby d’Italia κρίθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Τσαλχάνογλου. Ο διαιτητής Ιράτι καταλόγισε τη μέγιστη τιμωρία μετά από βίντεο-τσεκ για επαφή του Μοράτα στην άκρη της περιοχής, πάνω στον Ντάμφρις.

Στο 43ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντάμφρις στα δεξιά της περιοχής της Γιουβέντους, προσπαθεί να περάσει ανάμεσα σε Μοράτα και Άλεξ Σάντρο και κατάληξε «σάντουιτς» από τον Ισπανό.

Μετά τη χρήση του VAR ο Ιράτι άλλξε την αρχική απόφαση κι έδειξε τα 11 βήματα. Ο Τσαλχάνογλου έστειλε την μπάλα στα αριστερά και ο Στσέσνι απέκρουσε το πέναλτι.

Στο ριμπάουντ ο Τούρκος σπρίνταρε με Ντε Λιχτ, Κιελίνι και Ντανίλο, η μπάλα βρήκε σε ένα ζευγάρι πόδια και κατέληκε στα δίχτυα, για να ακυρωθεί το γκολ για φάουλ του Τσαλχάνογλου στον Πολωνό τερματοφύλακα της Γιουβέντους.

Όμως, με νέα χρήση του VAR φάνηκε ότι ο Ντε Λιχτ είχε μπει νωρίς στην περιοχή και έχοντας παίξει την μπάλα συμμετείχε στη δράση, οπότε το πέναλτι επαναλήφθηκε.

Ο Τσαλχάνογλου δεν άλλαξε πλευρά, αλλά σούταρε πιο δυνατά και γωνιακά, ο Στσέσνι δεν έφτασε την μπάλα και το 0-1 έμεινε ως το τέλος. 

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Φιορεντίνα-Έμπολι 1-0 (58΄ Γκονζάλες)
  • Αταλάντα-Νάπολι 1-3 (58΄ Ντε Ρουν – 14΄ πεν. Ινσίνιε, 37΄ Πολιτάνο, 81΄ Ελμάς)
  • Ουντινέζε-Κάλιαρι 5-1 (38΄ Μπεκάο, 45΄, 49΄, 73΄ Μπέτο, 59΄ Μολίνα – 32΄ Πέδρο)
  • Σαμπντόρια-Ρόμα 0-1 (27΄ Μχιταριάν)
  • Γιουβέντους-Ίντερ 0-1 (45΄+5 πεν. Τσαλχάνογλου)