Skip to main content

Ο Πούτιν απειλεί να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών που φεύγουν από τη Ρωσία

Να θέσει υπό ρωσικό έλεγχο τα εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα εταιρειών της Δύσης, που δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν τη χώρα, απείλησε ο Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οφείλει να δράσει αποφασιστικά ώστε να μην πληγούν οι Ρώσοι εργαζόμενοι και προμηθευτές τους. «Πρέπει να τοποθετήσουμε εξωτερικές διοικήσεις και να τις μεταβιβάσουμε σε εκείνους που θέλουν να δουλέψουν» δήλωσε, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti, σε συνάντηση του Ρώσου προέδρου με μέλη της κυβέρνησης, τονίστηκε ότι οι αρχές έχουν ετοιμάσει νομοσχέδιο με στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή της παραγωγής.

«Αν οι ξένοι ιδιοκτήτες κλείσουν αδικαιολόγητα τις εταιρείες τους, τότε σε τέτοιες περιπτώσεις, η κυβέρνηση προτείνει την επιβολή εξωτερικής διοίκησης», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Ανάλογα με την απόφαση του ιδιοκτήτη, θα καθοριστεί και η μελλοντική μοίρα της επιχείρησης. Το βασικό καθήκον θα είναι η διατήρηση του προφίλ της εταιρείας, της οργάνωσης και των θέσεων εργασίας», τόνισε ο Μισούστιν.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Πούτιν, απαντώντας σε αυτή την πρόταση, είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείεται από κανέναν και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους ξένους εταίρους.

«Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά νομικά μέσα της αγοράς και έδωσε εντολή να μην επιτραπεί καμία αυθαιρεσία», αναφέρει το RIA Novosti.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr