Skip to main content

Νέο αίμα στην ελληνική ιστιοπλοΐα

Παλιές αξέχαστες ημέρες του πρώην Eurolympe θύμισε η 30ή Athens International Sailing Week 2021, που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα. 

Στο μεγάλο διεθνή αγώνα, που διοργάνωσε η Ε.Ι.Ο. σε συνεργασία με τους Ν.Ο.Π. Φαλήρου, Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ν.Α.Ο. Βούλας και Ν.Ο.Ε. έλαβαν μέρος 519 σκάφη με 575 ιστιοπλόους από 13 χώρες: Ρωσία, Λιθουανία, Βέλγιο, Μάλτα, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Κροατία, Ταϊβάν, Κύπρο, Ελλάδα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε αυστηρά και οι ξένοι αθλητές, προπονητές και διεθνείς κριτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνολική οργάνωση της διοργάνωσης, ενώ σχολίασαν ευμενώς τη ζωντανή μετάδοση των Ολυμπιακών κατηγοριών, που έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο και από το εξωτερικό να παρακολουθήσει τις ιστιοδρομίες.

Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου και οι Ελληνες ιστιοπλόοι για μια ακόμη φορά έδειξαν τις δυνατότητές τους σε όλες τις κλάσεις. Κέρδισαν τα περισσότερα μετάλλια και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός ήταν έντονος, διότι στις Ολυμπιακές κατηγορίες έγιναν ταυτόχρονα και πανελλήνια πρωταθλήματα. 

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στην ιστιοπλοΐα ρέει νέο… αίμα. Αθλητές και αθλήτριες με σπουδαίες ικανότητες κι επιδόσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα δυο κοριτσιών από τη Χίο και την Πάρο. Η 17χρονη Γαβριέλα Χρουνεβένεχ κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U19 των Λέιζερ Ράντιαλ, ενώ η 15χρονη Θεοδώρα Δαφερέρα, αντίστοιχα, που ήταν 7η στη γενική, στα U19 πήρε την έκτη θέση.

Επίσης πολλά κορίτσια που έτρεχαν στα Λέιζερ 4,7 (στην κατηγορία U16) ανέβηκαν στην Ολυμπιακή κατηγορία των Λέιζερ Ράντιαλ, ενώ το πολύ δυνατό γυναικείο σκάφος στα 470, από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει στα 470 mixed.

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι πλήρωμα του Βασίλη Παπουτσόγλου (κατάκτησαν την πρώτη θέση), ενώ η Μαρία Μπόζη είναι πλήρωμα του Νίκου Μπριλάκη (τρίτοι). Επίσης, ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής συνεχίζει στα 49er με τον Ιωάννη Ορφανό και στον αγώνα τερμάτισαν στην τρίτη θέση.