Skip to main content

Κύπρος: Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, καθώς καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η πρώτη υπόθεση εναντίον της κυπριακής τράπεζας.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται τα ονόματα πέντε υψηλόβαθμων στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία διώκονται για χειραγώγηση της αγοράς, παραπλανητικές δηλώσεις, συνωμοσία για τη διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.

Από τη δικαστική έρευνα προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη η τράπεζα να κάνει, η μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, τα παραπάνω αδικήματα εξετάστηκαν από την ομάδα που διερευνά τη δικογραφία για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας το 2013. Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ