Skip to main content

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, όπου από το πρωί ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η διέλευση στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβατική αμαξοστοιχία θα παραλάβει οικονομικούς μετανάστες από την περιοχή με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ δύο μηχανές κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα βαγόνια.

Νωρίτερα, 14 λεωφορεία με μετανάστες αναχώρησαν από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών, οι οποίοι πάντως αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Νωρίτερα είχαν προσαχθεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό και τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου διακομίστηκε από την Ειδομένη ένας Ιρανός μετανάστης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Αποσυμφορείται η περιοχή, λέει ο δήμαρχος Παιονίας

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα. Όπως ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, η περιοχή αποσυμφορείται και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η τοπική κοινωνία πλέον θα ηρεμήσει και πρόσθεσε πως κλιμάκιο του δήμου καθαρίζει αυτή την ώρα την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουντενούδη, λεωφορεία με πρόσφυγες (στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση στην ΠΓΔΜ) βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη και αναμένουν σήμα από την αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσουν την ουδέτερη ζώνη.