Skip to main content

Στο «σφυρί» έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, για καλό σκοπό

Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Οίκος δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου θα προσφέρει προς πώληση πάνω από 40 πρωτότυπες εικονογραφίες από κορυφαίους καλλιτέχνες, σχεδιαστές και μουσικούς, προς στήριξη του Ιδρύματος House of Illustration.

Τα έργα προς πώληση διαχωρίζονται σε μια σειρά από διαφορετικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένων των «What are you like?» (αυτοβιογραφικά σχέδια από κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτιστικού χώρου), εικονογραφήσεις της Sophie και του BFG στον διεθνή σταθμό St Pancras από τον Quentin Blake, καθώς και τα πρωτότυπα σχέδια των Πέντε Φίλων (Famous Five) για τον εορτασμό της 70ής επετείου της παιδικής αυτής σειράς.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβάνονται οι Quentin Blake, Brian Eno, Eric Clapton, Oliver Jeffers, Emma Chichester Clark, Peter Capaldi, David Shrigley, Peter Brooks, Peter Blake, Paul Smith και Margaret Howell.

Το αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Ίδρυμα House of Illustration είναι η μοναδική δημόσια γκαλερί του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις εικονογραφίες, με ένα δημιουργικό πρόγραμμα εκθέσεων, ομιλιών και εκδηλώσεων.

Ιδρύθηκε από τον Sir Quentin Blake και άνοιξε τον Ιούλιο του 2014 στην καρδιά της περιοχής King’s Cross, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν, να γνωρίσουν και να απολαύσουν εικονογραφήσεις σε όλες τις μορφές τους. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ. Πριν τη δημοπρασία, όλα τα έργα θα εκτεθούν στο κτήριο του Οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο (34 – 35 New Bond Street), από 9 – 12 Δεκεμβρίου.

Το 2008, το House of Illustration προσκάλεσε ανθρώπους από διάφορους χώρους  να εκφραστούν οπτικά μέσα από το παιχνίδι «What are you like?». Αυτό ήταν ένα βικτοριανό ομαδικό παιχνίδι, κατά το οποίο οι παίκτες καλούνταν να περιγράψουν τους εαυτούς τους, δημιουργώντας μια σειρά σχεδίων από τα αγαπημένα τους αντικείμενα.

Στους συντελεστές ζητήθηκε να απεικονίσουν οκτώ αγαπημένα τους πράγματα, μέσα από μια λίστα δώδεκα – το αγαπημένο τους ζώο, βιβλίο, ρούχο, απασχόληση, φαγητό, διασκέδαση, τόπο, αντικείμενο, μουσική, παπούτσια, καιρικές συνθήκες, καθώς και αυτό που απεχθάνονται. Παροτρύνθηκαν, ώστε να χρησιμοποιούν όποιο μέσο τους άρεσε περισσότερο.

Το House of Illustration είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο δεν υποστηρίζεται από δημόσια χρηματοδότηση και βασίζεται αποκλειστικά από τις πωλήσεις εισιτηρίων, καθώς και την υποστήριξη των χορηγών του, για να στήσει τις εκθέσεις του, να υποστηρίξει νέες δημιουργίες, να προωθήσει νέα ταλέντα και να τρέξει το πρόγραμμα εκμάθησης της τέχνης της εικονογράφησης σε σχολεία , οικογένειες, φοιτητές και στους λάτρεις του αντικειμένου, ανεξαρτήτου ηλικίας.

naftemporiki.gr