Skip to main content

Υπ. Υποδομών: Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα

«Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα: την ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων και τη διοίκηση του Οργανισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, απέναντι  στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους του δεν έχει καταβάλει ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεων του από τα εισιτήρια αποκλειστικά για τα δεδουλευμένα», προσθέτοντας ότι δεν σημειώθηκε «καμία αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα από την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων».

Το υπουργείο σημειώνει ότι εκταμιεύθηκε την Δευτέρα προκαταβολικά ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου από το ελληνικό Δημόσιο προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή  δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Ταυτόχρονα, κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση  του θέματος της διαφοράς στην απόδοση  του ΦΠΑ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το υπουργείο, «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί τα συμπεφωνημένα, η διοίκηση του Οργανισμού (ΟΑΣΘ), ακατανόητα και παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό  στους εργαζομένους από το ποσό της τάξης των 2.112.578,01 ευρώ που αντιστοιχεί στη συμφωνία καταβολής  του 18%  των εισπράξεων του ΟΑΣΘ από τα εισιτήρια για την περίοδο 26-08-2016 έως 27-11-2016». Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για περίεργη και επιλεκτική σιωπή από την ηγεσία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

«Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους , αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης  για την εύρυθμη  λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει  ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.