Skip to main content

Ευρωλίγκα: «Πετάει» ο Παναθηναϊκός, 90-63 την Αρμάνι Μιλάνο

Αποδίδοντας…σεμιναριακό μπάσκετ για δεύτερο διαδοχικό ματς στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 90-63 και την Αρμάνι Μιλάνο με , στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της διοργάνωσης.

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για εκτιμήσεις το μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο είναι επιπέδου…φάιναλ φορ. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποδίδει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση κι όπως συνέβη και στο ματς με την Φενερμπαχτσέ δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του αγώνα στον αντίπαλό της να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Η τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα που έδωσε στην έδρα του ήρθε πολύ εύκολα για το «τριφύλλι», που καλείται την επόμενη εβδομάδα να αποδείξει ότι στοχεύει κι εφέτος ψηλά μέσα στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» με τη Μπαρτσελόνα. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Μπατίστα με 15 πόντους, ενώ με 11 τελείωσε την αναμέτρηση ο Σλότερ. Ο Σάμουελς από την πλευρά των Ιταλών ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του με 18 πόντους.

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, αλλά με μεγάλο «όπλο» του την επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο ξέφυγε με 22-10, ενώ έκλεισε την περίοδο στο +10 (23-13).  

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο κι εκμεταλλευόμενοι τις αλλαγές που έκανε ο Ιβάνοβιτς (έμειναν στον πάγκο οι Διαμαντίδης, Μπατίστα, Σλότερ και Φώτσης) με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσαν  σε 28-24. Ο Μπλουμς απάντησε με 2 δικά του και με την είσοδο του αρχηγού του, ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε το ρυθμό του.

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά το Μπατίστα, που τελείωσε το πρώτο μέρος με 13 πόντους, οι «πράσινοι» μπήκαν στ΄ αποδυτήρια προηγούμενοι με 14 (44-30) με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (11/17 δίπ. 6/11 τρ. και 4/6 βολές)

Με σερί 8-0 ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα…νίκης (52-30).  Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ σε όλους τους τομείς, η ομάδα του Ιβάνοβιτς δέχτηκε μόλις 3 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά της 3ης περιόδου και πέτυχε 16, ενώ η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +28 (71-43) περίπου 1 λεπτό πριν το τέλος της.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Μαυροκεφαλίδη, Χαραλαμπόπουλο, έκανε πολλές αλλαγές, παρ’ όλα αυτά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 20 πόντους.

 

*Στον 4ο ‘όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, η Γαλατασαράι διέλυσε τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 94-68.