Skip to main content

Αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική ζήτησε για το μεταναστευτικό ο Ευ. Μεϊμαράκης

Αλληλεγγύη – και όχι μόνο κριτική – προς την Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το μείζον ζήτημα της μεταναστευτικότητας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παραδέχθηκε ότι ως Ε.Ε. αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, κατέστησε σαφές ότι η λύση του προβλήματος θα επέλθει μέσω της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τις χώρες που τους υποδέχονται. «Χρειαζόμαστε τη συνοχή στο εσωτερικών των ευρωπαϊκών κρατών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη κινητοποίησης και της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα, ενώ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, κάνοντας λόγο για τις πρώτες στέρεες λύσεις.

Ειδική μνεία έκανε και στην αναγκαιότητα συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών, διευκρινίζοντας ότι κανέναν κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα από μόνο του.

«Ειδικά στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία δεν διαθέτουμε τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση, ενώ οι χώρες παραπλήσιο μας, είτε δείχνουν έλλειψη συνεργασίας στην περίπτωση της Τουρκίας, ή έχουν κυβερνήσεις με περιορισμένη κοινωνική αποδοχή που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσδώσουν στη θητεία τους, όπως είναι η περίπτωση της Λιβύης» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσον αφορά στον τομέα της οικονομίας, ανέφερε ότι το ΕΛΚ είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο προσφέρει μία βιώσιμη λύση για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την εισαγωγή ισορροπημένων δημοσιονομικών πολιτικών και της επίδειξης αλληλεγγύης στις χώρες που κλονίστηκαν περισσότερο από την κρίση.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.