Skip to main content

Μπάσκετ: «Καρέ» της έδρας στα παιχνίδια της Α1

Με νίκες των γηπεδούχων ολοκληρώθηκαν και οι τέσσερις σημερινές αναμετρήσεις στην Α1 Ανδρών, οι πρώτες για το 2016 κι εκείνες με τις οποίες άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην κατηγορία.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα στο λεκανοπέδιο απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν με 72-60 του Ρεθύμνου, έχοντας μεγάλο όσο και απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ζάρα, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους με 5/9 τρίποντα.

Η Καβάλα αξιοποίησε την έδρα της για να νικήσει με 85-74 τον Αρκαδικό στο κλειστό της Καλαμίτσας, στο ντέρμπι ουραγών, σημειώνοντας τη δεύτερη επιτυχία σε 12 αγώνες, αφού αγνοούσε το ροζ φύλλο αγώνα από την πρεμιέρα απέναντι στο Λαύριο.

Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού τους Αρκάδες, πήρε βαθμολογική ανάσα και ανανέωσε ελπίδες και ψυχολογία ενόψει της δύσκολης προσπάθειας για την παραμονή.

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και για την Κηφισιά, που απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου πανηγύρισε (μόλις) τη δεύτερη εντός έδρας νίκη και συνολικά πέμπτη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε στο «Ζηρίνειο» γυμναστήριο με 77-69 του Κολοσσού Ρόδου κι έφτασε στην κατάταξη την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού», έχοντας πρώτους σκόρερ τους Λόουρι και Κασελάκη με 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Το ντέρμπι της ημέρας διεξήχθη στα Τρίκαλα, όπου η θεσσαλική ομάδα επιβλήθηκε ύστερα από αμφίρροπο παιχνίδι του Λαυρίου με 81-77.

Οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν επιτυχώς την έδρα τους και πήραν δύο πολύ σημαντικούς ενόψει της συνέχειας βαθμούς, ανεβαίνοντας στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.