Skip to main content

Ορλάντο: 50 οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία αναθεώρησε, από 50 σε 49, τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης στο Ορλάντο, της πιο αιματηρής του είδους της στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκρινίζοντας ότι στον αρχικό απολογισμό περιλαμβανόταν και ο δράστης.

«Νομίζω ότι ο αριθμός που δόθηκε ως απολογισμός σε μια δεδομένη στιγμή περιλάμβανε τον δράστη. Δεν περιλαμβάνουμε τον δράστη στα θύματα», εξήγησε ο Πολ Γουαϊζόπαλ, πράκτορας του FBI στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα, σε συνέντευξη Τύπου.

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής ο Ομάρ Ματίν, Αμερικανός αφγανικής καταγωγής που γεννήθηκε το 1986, εισήλθε σε πολυσύχναστο γκέι κλαμπ του Ορλάντο, όπου άνοιξε πυρ και συνέλαβε ομήρους για πολλές ώρες προτού επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις και η τοπική αστυνομία.

Είχε δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911, ενώ είχε ήδη αρχίσει την επίθεσή του.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την οποία διέπραξε «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Εκτός από τους 49 θανάτους, η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 50 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.