Skip to main content

Υεμένη: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 25 άτομα, ανάμεσα στα οποία 11 άμαχοι και 14 αντάρτες Χούδι, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες σε βομβαρδισμούς στην Υεμένη.

Αεροπορικό πλήγμα του αραβικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στοχοθέτησε  αυτοκινητοπομπή τριών οχημάτων στη Μαρίς, στην επαρχία Ντάλεχ, σκοτώνοντας πέντε αντάρτες, ανέφερε αξιωματικός του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ένα από τα οχήματα μετέφερε όπλα, κατά τον ίδιο.

Έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια επιδρομή στην αλ Μαχντάρα, στην επαρχία Μαρίμπ, ενώ πυρά πυροβολικού των κυβερνητικών δυνάμεων στοίχισαν τη ζωή σε άλλους τρεις αντάρτες, σύμφωνα με δεύτερο αξιωματικό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την Κυριακή πέντε μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μαρίμπ όταν το σπίτι τους επλήγη σε αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας, δήλωσε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στα στρατεύματα του προέδρου Χάντι.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για δύο άμαχους οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή που έγινε τη Δευτέρα στην επαρχία Χοντάιντα.

Τέσσερις άλλοι άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν οβίδες ανταρτών έπληξαν τρεις συνοικίες της Τάιζ τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και γιατρούς.

Οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ τίμημα στον πόλεμο, ο απολογισμός του οποίου φθάνει τους 7.000 νεκρούς και τους 37.000 τραυματίες από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: AFP