Skip to main content

Σε προεκλογικούς ρυθμούς τα κομματικά επιτελεία

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, με τις διεργασίες στο εσωτερικό τους να λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

Στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά αύριο (Σάββατο) από τον νομό Θεσσαλίας τις περιοδείες του στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι στη Συγγρού αποδίδουν μεγάλη σημασία στον αγροτικό πληθυσμό, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση να μην οργανωθούν μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο θα βρίσκεται στη Σπάρτη, ενώ την Κυριακή θα μιλήσει σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Παράλληλα, αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος και της Πολιτικής Διακήρυξης του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο και η Πολιτική Διακήρυξη θα παρουσιαστεί σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας.

Στην Κουμουνδούρου, μετά τα διαζύγιο με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και οι συνεργασίες με πρώην βουλευτές είτε του ΠΑΣΟΚ είτε των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν ανεξάρτητους όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ραχήλ Μακρή, η Χρυσούλα Γιαταγάννα, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Σημειώνεται πως για τους δύο τελευταίους το κλίμα είναι καλύτερο εδώ και λίγες ημέρες.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει το ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στη ΔΗΜΑΡ, μετά το «σοκ» του ναυαγίου της εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, συζητείται η συνεργασία με τους Οικολόγους του Νίκου Χρυσόγελου και, για το θέμα, ο Γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Χρυσόγελο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κρίσιμες συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής σήμερα και του Διαρκούς Συνεδρίου αύριο και μεθαύριο, ειδικά για τους λόγους που οδήγησαν σε ναυάγιο τη συνεργασία με την Κουμουνδούρου.

Η κατάσταση πάντως στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου είναι κάτι παραπάνω από τεταμένη, με τη ΔΗΜΑΡ «να βιώνει τον απόλυτο διχασμό» τόσο σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και οργανώσεων πανελλαδικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες το «στοίχημα» της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές φαντάζει και είναι εξαιρετικά δύσκολο.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ