Skip to main content

Το ’21 της απελευθέρωσης

Το 2020, έτος της πανδημίας του Covid-19 «αποσύρθηκε» δίνοντας τη θέση του στο ελπιδοφόρο 2021. Η χρονιά που σημαδεύτηκε από τον κορωνοϊό και «πλήγωσε» βαρύτατα την οικονομία και την κοινωνία έληξε με τη χαρμόσυνη είδηση της ανάπτυξης εμβολίων για την αντιμετώπισή του, γεννώντας αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Με το βλέμμα στο μέλλον ας κρατήσουμε τα μαθήματα της χρονιάς που πέρασε και ας γίνουν οδηγοί τα θετικά μηνύματα της παγκόσμιας συνεργασίας τόσο για την στήριξη κοινωνιών και οικονομιών, όσο κυρίως εκείνης σε ιατρικό επίπεδο.

Ας κρατήσουμε τη σύμπνοια της Ε.Ε. για το πακέτο τόνωσης της ανάκαμψης αλλά και τους ήρωες – γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό – που πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες αλλά και κατοίκους άλλων πόλεων και χωρών. Οι τελευταίοι έγιναν τα άστρα που φώτισαν τον δρόμο προς την (ανα)γέννηση της αλληλεγγύης και της αυτοθυσίας.

Σε μία χρονιά που η τεχνολογία εισέβαλε σχεδόν σε όλα τα σπίτια -τα οποία έμειναν χωρίς επισκέπτες- ας μην ξεχάσουμε ότι οι κατ’ ανάγκην κοινωνικές αποστάσεις, με πολλούς τρόπους μας έφεραν πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους. Το 2021 η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση που οδήγησε στην απελευθέρωση. Ας προσμένουμε και πάλι την ελευθερία δίνοντας τον καθημερινό αγώνα μας ενάντια σε ό,τι προσπαθεί να μας πάει πίσω.
Καλή χρονιά και προπάντων με ΥΓΕΙΑ.