Skip to main content

«Mad Max: Furiosa» με την Άνια Τέιλορ Τζόι στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Η Warner Bros. Pictures ανακοίνωσε ότι το «Furiosa», το πρίκουελ της ταινίας «Mad Max: Fury Road», θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 23 Ιουνίου 2023.

Πρόκειται για το προοίμιο του «Fury Road» που προβλήθηκε το 2015 και θα εστιάσει στον χαρακτήρα της Furiosa, σε νεαρή ηλικία. Την ερμηνεία του πρωταγωνιστικού ρόλου έχει αναλάβει η 24χρονη ηθοποιός Άνια Τέιλορ Τζόι («Split», «Glass», «Emma») που έπαιξε πρόσφατα στο «Queen’s Gambit» του Netflix.

Μαζί της θα είναι οι Κρις Χέμσγουορθ («The Avengers» και «Thor») και Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ («Aquaman», «The Trial of the Chicago 7», «Black Mirror») ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο έχει αναλάβει, όπως και σε όλες τις προηγούμενες ταινίες του Mad Max, ο Αυστραλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και πρώην γιατρός, Τζορτζ Μίλερ.

Η ταινία «Mad Max: Fury Road» αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς ξεπερνώντας τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ενώ ήταν υποψήφια για δέκα Όσκαρ (ανάμεσα τους και αυτό για την καλύτερη ταινία), κερδίζοντας τελικά τα έξι. Στην πρώτη ταινία, στο πλάι του Τομ Χάρντι (Mad Max), την Furiosa υποδύθηκε η Σαρλίζ Θέρον.