Skip to main content

ΗΠΑ: Έκαναν πίσω οι Ρεπουμπλικανοί για την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Μετά την κριτική που τους άσκησε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους για αποδυνάμωση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, κάτω σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τη σημαία του οποίου εξελέγη και ο ίδιος στην προεδρία, να στηρίξει την αποδυνάμωση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, σημείωσε ότι οι προτεραιότητες των βουλευτών θα έπρεπε να είναι άλλες.

«Με όλο το νομοθετικό έργο με το οποίο έχει να ασχοληθεί το Κογκρέσο, πρέπει να κάνουν την αποδυνάμωση της Επιτροπής Δεοντολογίας την πρώτη τους προτεραιότητα; Επικεντρωθείτε στην φορολογική μεταρρύθμιση, το σύστημα υγείας και τόσα άλλα ζητήματα πολύ μεγαλύτερης σημασίας!», έγραψε στο Twitter ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.