Skip to main content

Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς

«Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού» δήλωσε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ υποσχέθηκε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία και εν τέλει εκτός Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια και είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Αυτή είναι η σημαντικότερη μέριμνά μου από δω και στο εξής. Μείωση των φόρων! Για όλα τα επόμενα χρόνια» είπε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή την στιγμή τρέχουν στην Θεσσαλία 1100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα φωτοβολταϊκά λέγοντας: «Όπως όμως γνωρίζετε, υπήρξε πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά. Και θα πρέπει άμεσα να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στα φωτοβολταϊκά. Και να βρούμε νέες τιμές αλλά τουλάχιστον σίγουρα σταθερές τιμές για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Συνολικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «εάν όλα πάνε καλά και θα πάνε εφέτος δεν θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και γι΄αυτό όπως είπε οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.

«Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» είπε.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ.

Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια, προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας ότι επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα.

«Θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της Ε.Ε. δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω».

Τέλος ο Πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά έκανε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας».