Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • «Το Μέλλον στο Διάστημα»
  • Ανάδειξη των πολλαπλών χρήσεων και ιδιοτήτων του χαρτιού
  • Λούβρο: Μετακόμιση γλυπτού γιατί κρίθηκε πολύ τολμηρό
  • Σβετλάνα Ζαχάροβα: Η «απόλυτη μπαλαρίνα» στην Αθήνα

Θέατρο

Επιβλητική αναμέτρηση με τον θάνατο

Σε μια απόπειρα να μπει στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου σαιξπηρικού ήρωα, λίγο πριν το τέλος του, το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου, με τίτλο «Ο πατέρας του Άμλετ», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη στο θέατρο Θησείον, από τις 23 Οκτωβρίου, για 18 μόνο παραστάσεις, έως τις 19 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.

Μουσική

Σβετλάνα Ζαχάροβα: Η «απόλυτη μπαλαρίνα» στην Αθήνα

Η κορυφαία χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα θα εμφανιστεί σε δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί της θα είναι κορυφαίοι σολίστες των Μπολσόι, όπως ο Ντενίς Ρόντικιν και o Ντενίς Σάβκιν, αλλά και το νέο χορευτικό ίνδαλμα της Ρωσίας, ο Μιχαήλ Μομπούχιν.

Εικαστικά

Ανάδειξη των πολλαπλών χρήσεων και ιδιοτήτων του χαρτιού

Με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών που δουλεύουν σε χαρτί και την οργάνωση εκθέσεων αφιερωμένων στο συγκεκριμένο εικαστικό μέσο, η νέα γκαλερί  UFAP (Unique Fine Arts Papers: Ζαν Μωρεάς 40) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «See if you can fit it on the paper», η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Βιβλίο

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης

Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου και Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016.

Μουσεία

Κίνα: Στο φως το μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο παιδιών

Εκατόν δέκα συνολικά τάφοι παιδιών, ηλικίας πάνω από 2.000 ετών, ανακαλύφθηκαν στη βόρεια επαρχία Hebei. Το νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στα ερείπια της πόλης Fudi στην Huanghua και χρονολογείται μεταξύ της περιόδου των Εμπόλεμων Κρατών (475 - 221 π.Χ.) και της βασιλείας του αυτοκράτορα Wu (156-87 π.Χ.) της δυναστείας των Han.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή