Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Ριζοσπαστική εκδοχή των αντιλήψεών μας περί ταυτότητας
  • Κλειώ - Δανάη Οθωναίου: «Είναι ένα έργο βαθύτατα αντιπολεμικό…»
  • Joan Smalls: Από την πασαρέλα στη μεγάλη οθόνη
  • Ένα νησί στην καρδιά της Αθήνας

Σινεμά

Joan Smalls: Από την πασαρέλα στη μεγάλη οθόνη

Η Πορτορικανή Joan Smalls είναι ένα ακόμη μοντέλο που θα κάνει τη μετάβαση από την πασαρέλα στην κινηματογραφική οθόνη. Το μοντέλο της Victoria’s Secret θα υποδυθεί στην ταινία του Netflix «Set It Up» τη Suze,  φίλη του πρωταγωνιστή, Charlie, ρόλο που ερμηνεύει ο 28χρονος Αμερικανός ηθοποιός Glen Powell.

Θέατρο

Σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας

Η εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, «Επτά επί Θήβας», σε σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, παρουσιάζεται και φέτος από το ΚΘΒΕ, ανοίγοντας το πρόγραμμα των Επιδαυρίων 2017, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Μουσική

Η ψυχή της Κρήτης σε ένα μουσικό πανόραμα

Περισσότεροι από εκατό επαγγελματίες και ερασιτέχνες οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα μεταφέρουν στη σκηνή του Ηρωδείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), στις 28 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, την ψυχή της Κρήτης, μέσα από τραγούδια που συνθέτουν το μουσικό πανόραμα του νησιού και συμπυκνώνουν συλλογική μνήμη και γνώση.

Βιβλίο

Φιλοσοφικός περίπατος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη» που εγκαινιάστηκε φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Καθηγητής Παύλος Καλλιγάς και ο συγγραφέας Νικήτας Σινιόσογλου πραγματοποιούν έναν φιλοσοφικό περίπατο στην Ακαδημία Πλάτωνος (σημείο εκκίνησης: Τιμαίου & Αλεξανδρείας), στις 28 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο (με δελτία εισόδου).

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή