Skip to main content

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς

Την ελπίδα «όλοι να είναι εντός του πνεύματος της συμφωνίας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.  «Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς» τόνισε.

«Έχουμε μια συζήτηση με τους θεσμούς που πάει αρκετά καλά. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε ξανά και ξανά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε μία συμφωνία» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι αύριο το πρωί, είπε «δεν ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωι, αλλά σύντομα, θα είναι σύντομα».

Ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι ψηφισμένη στο τέλος της εβδομάδας, είπε «θα το δούμε και αυτό, και την διαδικασία, τώρα εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα, η διαπραγμάτευση πως θα πάει μετά στην Βουλή και με ποια διαδικασία, θα το δούμε».

Αναφορικά με τις δηλώσεις από την Γερμανία, ο κ. Τσακαλώτος είπε «εμείς έχουμε μια στοχοπροσήλωση που έλεγαν οι παλιοί Αριστεροί για την συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτόν τον στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς γι’ αυτόν τον στόχο».

Ερωτηθείς για όσα λέγονται περί συμφωνίας – γέφυρας, είπε «ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν αυτή η συμφωνία (σ.σ των Βρυξελλών) και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτήν την συμφωνία».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, είχαν συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Η συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών διεκόπη λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει συνεργασία ώστε να κλείσουν τα οποία ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ