Skip to main content

21 νεκροί και 112 τραυματίες στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας ήταν «μόνιμα υπό εχθρικά πυρά…», δήλωσε ο Ολεϊ Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Facebook σήμερα το πρωί. Ο Σινεχούμποφ είπε ότι οι βορειοανατολικοί και βόρειοι τομείς της πόλης δέχθηκαν επίθεση, επιβεβαιώνοντας την επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το Χάρκοβο- το οποίο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και βιομηχανικό κέντρο- έχει αποτελέσει το επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες. Την Τρίτη, ένας πύραυλος έπληξε τα κεντρικά γραφεία της τοπικής κυβέρνησης της πόλης. Αργότερα την Τρίτη έλαβε χώρα και νέα επίθεση, σε μια από τις κατοικημένες γειτονιές του Χάρκοβο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα πολέμου.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο την Τρίτη και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι τα χτυπήματα του πυροβολικού σε κατοικημένες κοινότητες θα μπορούσαν να είναι μια προσπάθεια της Ρωσίας να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να πολεμήσει.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr